Beskrivning

Ålands skärgård - Hamnar och farleder på Åland. Svenska Kryssarklubbens årsskrift 2013. Årsboken handlar om leder, hamnar och vikar i Åland.

Den åländska skärgården är otroligt vacker med sina röda klippor och härliga vikar och den är tillgänglig som semestermål för många. Men kanske har Åland hittills inte besökts av så många båtfarare eftersom det har rått ovisshet om allemansrätten och en brist på bra hamnskisser. Med denna bok blir Ålands skärgård tillgängligare! Den åländska skärgården är början på en helt fantastisk skärgård som sträcker sig hela vägen till finska fastlandet

(Skärgårdshavet är havsområdet i Finland mellan fasta Åland och finska fastlandet. I Skärgårdshavet ligger Ålands och Åbolands skärgård och resten av skärgården utanför Åbos kust.)

Författare är Anders Hellberg, svensk seglare och journalist, som numera har Mariehamn som sin hemmahamn. Ca 50 hamnar med textkapitel och kartor. När nyheten först kom ut om Anders jobb med en guidebok motarbetades han av lokala åländska markägare som inte ville ha fler båtar på sin mark, men dessa problem är nu ur världen berättar Anders: ”I den nuvarande formen är den åländska allemansrätten mer strikt än den svenska och finländska. Men Landskapsregeringen har tagit initiativ till att justera skrivningen, så att man får ligga en natt i naturhamn om den ägs privat. I dag är formuleringen mer allmän,” säger Anders Hellberg.

Den häftade boken i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick. Boken är rikligt illustrerad med fotografier och kartor i fyrfärg.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 240/165 mm
Ryggbredd ca 11 mm
Vikt ca 430 gram
Sidantal 160
Författare Anders Hellberg (författare), Peter Bergström och Ben Johans (kartor och grafisk design)
Förlag Svenska Kryssarklubben (årsskrift 2013)
Språk svenska
Utgivningsår 2013
ISBN 91-86548-95-7

Porto: Skickas i ett registrerat och försäkrat paket med Schenker som kostar 59 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 633824803

Visningar 17

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 28 maj 18:31

Ålands skärgård - Hamnar och farleder på Åland

Utropspris

|0 Bud

120 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 809 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?