Beskrivning

Sveriges inre vattenvägar Del 4 – Västergötland Östergötland Göta Kanal, av Yngve Rollof

En underhållande och faktarik skildring av kanalbyggen och sjöfart i gångna tider med uppgifter om människor och fartyg – skutor, ångbåtar och pråmar – den förr så livliga trafiken på våra kanaler, sjöar och skyddade inlandsfarvatten, allt detta blir en intressant kulturhistoria, som också kan fungera som en vägvisare för turister, båtfolk och kanotister.

Denna fjärde del av Yngve Rollofs stora verk om kanaler och sjöfart på Sveriges inre vattenvägar behandlar sjöfarten på Vänern och Vättern, som har haft stor betydelse för Västergötland och Östergötland, men landskapen är dessutom översållade av kända och okända kanaler, åar och insjöar, vars trafikhistoria och betydelse för bygder och städer kartläggs och dokumenteras här.

Göta kanals historia skildras ur många olika synvinklar, där även de skotska och engelska specialisters bidrag till förverkligandet av "Riksdiket" beskrivs.

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är i ett mycket gott bruksskick, mycket nära nyskick. Boken är rikligt illustrerad med fotografier (reproduktioner), teckningar/skisser och kartor i svartvitt.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 190/160
Ryggbredd ca 21 mm
Vikt ca 610 gram
Sidantal 397
Författare Yngve Rollof
Förlag Rabén & Sjögren
Språk svenska
Utgivningsår 1981
ISBN 91-29-54523-4-2

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr där den fina boken blir väl emballerad.Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 633734445

Visningar 23

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 27 maj 18:09

Sveriges inre vattenvägar Del 4 – Västergötland Östergötland Göta Kanal

Utropspris

|0 Bud

115 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 809 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?