Beskrivning

Göta kanal - Människor, båtar och miljöer, av Gert Åkesson

Göta kanal, vattenleden som förbinder Östersjö med Västerhav, har en unik ställning i Sveriges geografi och historia. När kanalen anlades under 1800-talets början var det ett arbete av dittills ej skådade dimensioner, i dag utgör den ett omistligt kulturarv och en turistattraktion av internationell klass.

I boken berättas om vattenvägens tillkomst och om dess skapare, Baltzar von Platen, om historiskt intressanta sevärdheter därtill, om båtar längs kanalen, om broar, dockor och slussar och, kanske intressantast av allt, om många av de färgstarka personer som arbetat vid och på kanalen…

Den inbundna boken (linneklotband) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i mycket nära nyskick. Boken är rikligt illustrerad med spännande svartvita fotografier och teckningar. På pärmarnas insidor kartor i svartvitt över kanalen.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 170/240 mm (tvärformat)
Ryggbredd ca 16 mm
Vikt ca 610 gram
Sidantal 208
Författare Gert Åkesson
Förlag Frank Stenvalls förlag
Språk svenska
Utgivningsår 1979
ISBN 91-7266-042-2

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 633734393

Visningar 30

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 27 maj 18:08

Göta kanal - Människor, båtar och miljöer

Utropspris

|0 Bud

95 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 809 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?