Beskrivning

Lysande skärgård, av Anders Hedin

Fyrintresset i Sverige är större än någonsin - ändå har ingen tidigare skildrat fyrarnas dramatiska historia. Men nu har författaren och fyrforskaren Anders Hedin skrivit den definitiva boken om Östersjöns klassiska svenska fyrar. Han tar oss med på en fängslande resa genom seklerna, från den första enkla fyrbåken på Landsort till dagens fyrtäta kust. Boken är 320 sidor tjock och illustreras av närmare 200 bilder - allt ifrån teckningar från 1600-talet och ritningar från 1700-talet till unika svartvita fotografier från 1800-talet och slående färgbilder från idag. Många av bilderna har aldrig tidigare publicerats. De fyrplatser som skildras är Landsort, Måsknuv, Huvudskär, Korsö, Grönskär, Svenska Högarna, Söderarm och Tjärven. Aldrig tidigare har kustens fyrar skildrats på detta storslagna sätt.

En stor, tung och praktfull bok för de som är intresserade av fyrar och fyrväsende i Sverige. Intressanta texter och härliga fotografier.

Den inbundna boken (klotband) i förlagets dekorerade pärmar (klädda i ett blått sidenliknande tyg med elegant guldtryck och ett infällt fotografi på främre pärmen) är helt ny och i mycket nära nyskick. De extremt ömtåliga pärmarna är oskadade. Det finns en mjuk intryckning på bakre pärmens övre kant som inte stör. Namnteckning med trevlig teckning på försättsbladet och där även en dekal från Skärgårdsstiftelsen 2005.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 264/203 mm
Ryggbredd ca 43 mm
Vikt ca 1540 gram
Sidantal 383
Författare Anders Hedin
Förlag Max Ström
Utgivningsår 2005
Språk svenska
ISBN 91-89204-77-8

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 633624392

Visningar 18

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 26 maj 18:28

LYSANDE SKÄRGÅRD – vacker bok om svenska fyrar

Utropspris

|0 Bud

95 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 809 omdömen